Hier moet je opletten bij het kiezen van een pak

Iedere man heeft een pak nodig. Of het nou voor speciale gelegenheden zijn of niet, een pak hebben is altijd handig. Ben jij van plan om een pak te kopen? Dan zijn er een paar belangrijke dingen waar je op moet letten bij het kopen van een pak. Lees snel verder!

  1. Broeklengte

De broeklengte kun je bepalen door goed naar hoe de broekspijpen bij de schoenen uitkomen. De broekspijpen mogen niet te veel vallen op je schoenen. De broekslengte is goed als de broekspijp net boven je hak eindigt. Ook moet je je handen makkelijk in je zakken kunnen doen. Als dit niet lukt, pak je een maatje groter.

  1. Schouders

Door naar de schouders te kijken weetje of het jasje de goede maat is. Valt de vulling over je schouders? Dan is dit niet de goede maat. Daarnaast moet het jasje makkelijk dicht aan. test dit door je vuist tussen je borst en jasje te plaatsen.

  1. Mouwlengte

Door je armen vooruit te strekken of langs je lichaam te houden kun je controleren of de mouwlengte perfect is. Hetzelfde geldt voor de lengte van het jasje. Het moet net op je heup vallen. Als je het jasje beet kunt pakken, heb je de goede maat.

  1. Knopen

Nu zie je steeds vaker een jasje met twee knopen. Knopen zeggen veel over de stijl van het pak. Wil je een eigen draai geven aan een pak? Kies dan zelf de knopen.

Heb jij al een pak? Of ben jij van plan een nieuw pak te halen?