5 tips om beter te kunnen slapen

We kennen allemaal van die dagen dat we niet kunnen slapen. Dit kan verschillende redenen hebben zoals: zorgen of stress hebben. Daarom geven wij vier tips om beter te kunnen slapen. Lees snel verder!

  1. Schakel alle apparaten uit

De straling van je apparatuur zorgt voor hersenactiviteit.. Zo val je dus lastig in slaap. Zorg ervoor dat alle apparatuur uit staat en gun je hersenen wat rust.

  1. Ritme

Een slaapritme is belangrijk. Zorg dat je op een vaste tijd naar bed gaat. Zo went je lichaam eraan. Door op verschillende tijden naar bed te gaan kan je lichaam niet wennen aan een bepaalde tijd. Hierdoor verstoor je je bio-ritme.

  1. Door je neus ademen

Door de neus ademen is veel beter dan ademen door de mond. Hoe weet je of je door je mond ademt? Als je mond erg droog is zodra je wakker wordt betekent het dat je ademt via je mond. Je slaapt veel beter als je je ademhaling onder controle houdt.

  1. Neem een warme douche

Door een warme douche kan je lichaam ontspannen. Hierdoor kom je lekker tot rust en val je zo inslaap!

  1. Ontspan voor het slapen gaan

Neem een kopje thee en lees een tijdschrift of boek. Een half uur is zelfs al genoeg om tot rust te komen. Neem je problemen niet mee naar bed. Aan het einde van de dag kun je niet meer doen. Morgen is er weer een nieuwe dag. Zorg dat je wel van te voren opschrijft wat je die dag wilt doen om die problemen op te lossen.