Welk type manager heb jij op de werkvloer?

Je hebt verschillende type managers op de werkvloer. De een is bossy en de ander is je buddy. Als manager moet je van alles doen. Een belangrijke taak als manager is de leiding geven. Dit kunnen ze op verschillende manieren doen. Welke type manager heb jij op de werkvloer? Lees snel verder!

  1. De dictator

Dit is iemand die weet wat hij wilt en graag de baas wilt zijn. Het gaat erom dat je serieus bent met het werk en hard werkt. Relaxen doe je alleen in je pauze.

Hoe ga je hiermee om?

Probeer het beste uit jezelf te halen. Op die manier verdien je hun respect. Zorg er niet voor dat het een strijd wordt.

  1. De robot

Deze managers willen je zien hard werken en niet falen. Al maak je als mens fouten. Hij stelt eisen die net te hoog zijn en geeft harde feedback als dat nodig is. Toch kunnen ze je ook ondersteuning bieden.

Hoe ga je hiermee om?

Het is moeilijk om hun structuur te veranderen. Anderen kun je niet veranderen. Doe wat jij kan en kijk wat je kunt verbeteren. Hierdoor weetje dat je alles hebt geprobeerd. Je kan altijd nog in gesprek gaan.

  1. De buddy

Ze zij flexibel en kunnen zich goed inleven. Persoonlijke relaties vinden zij belangrijk. Dit klinkt dan ook als de perfecte baas. Maar ook hier zijn een paar nadelen. Wanneer er een conflict ontstaat of een moeilijke beslissing moet worden genomen, kunnen ze hierop ook flexibel reageren. Zodra de werknemers dit niet goed begrijpen kan er een miscommunicatie ontstaan.

Hoe ga je hiermee om?

Als iets niet duidelijk is, moet je om duidelijkheid vragen. Zo voorkom je een miscommunicatie. Eigen grenzen stellen is belangrijk.

Wie heb jij op de werkvloer?