Met de noorderzon vertrekken

Met-de-noorderzon-vertrekken-compressor

We kennen de uitdrukking allemaal, maar wat als we dit drie maanden lang letterlijk zouden nemen? Waar zouden wij dan naar toe gaan?

1. November, Whitsunday islands, Australië

Whitehaven Beach, de meest fotogenieke strand die je ooit zult zien. 98% saffierkleurig water met 7 km Whitsunday’s oostkust. In november perfect om te bezoeken. Het is er warm, droog en oh zo mooi. Ook de accommodaties zijn prima geregeld en geven je net dat extra luxueuze gevoel mee.

2. December, Khao Lak, Thailand

Phuket is natuurlijk een alom bekende toeristen trekpleister, maar daar houden we niet allemaal van. Een klein uurtje naar het noorden toe en je komt aan bij Khao Lak. Prachtige lokale dorpjes gebouwd met huisjes onder gigantische palmbomen en een grote bonus: vele snorkelmogelijkheden. Mocht je verblijven in Khao Lak dan zijn de suites in Sarojin, 15 km ten noorden van Khao Lak de place to be. Prachtig georganiseerd erg LA- style.

3. Januari, Kaapstad, Zuid Afrika

In Kaapstad tref je de meest bijzondere zwembaden, zwemmogelijkheden, geweldige eetgelegenheden en het is dus volkomen logisch dat alle winterfanatiekelingen even een uitlaatklep opzoeken in Kaapstad. Nog een bonus? De bloedrode zonsondergang bij Hout Bay.

Beeld: Wikimedia