Hoe verzorg je een snor?

Sommige houden ervan en sommige vinden het vreselijk. Van een normale snor tot aan een rock-star. Wat voor een snor je ook mag hebben, het is een zekere must om deze goed te verzorgen! Daarom hebben wij voor jou vijf tips op een rijtje gezet hoe je jouw snor het beste kunt verzorgen.

Scrubben

Het is belangrijk om je gezicht goed te scrubben. Hiermee verwijder je eten en dode huidcellen. Want geloof ons, die wil je niet terug vinden in je snor (of baard).

Twee-in-een shampoo

Ook het haar op je gezicht moet verzorgt worden. Om een droge en jeukerige huid te voorkomen raden wij dan ook aan om een twee-in-een shampoo en een conditioner te gebruiken. Zo houd je je snor schoon en geconditioneerd.

Droog knippen

Scheer of knip de snor niet wanneer deze nat is. Nat haar is namelijk zwaarder en zal langer hangen. Wanneer het dan opdroogt zal je zien dat je er waarschijnlijk te veel  van hebt weggehaald en mag je opnieuw beginnen…

A bad moustache day

Misschien heb je soms last van een slechte snorren dag. Gebruik dan een wax die speciaal is bedoelt voor de snor.

Kammen maar!

Koop een snorrenkam. Geloof het of niet, maar die bestaan en het is een goede investering. Ook wanneer je begint met het trimmen van de snor is het handig om deze kam in huis te hebben.

Beeld: Pixabay