Hoe maak je de perfecte martini

Hoe-maak-je-de-perfecte-martini-compressor

Een martini is net zo betrouwbaar als een goed gesneden marine pak: daarmee kun je de plank niet mis slaan. Maar hoe bereid je nou die heerlijke martini? Wij hebben er drie voor je op een rij gezet.

1. De Modern Classic

De eerst gepubliceerde recepten vragen om gelijke hoeveelheden vermout en gin. En hoewel vodka de cocktailglazen voor tientallen jaren domineerde, heeft de moderne mixologie de deugden van jenever hervonden. Een vleugje bitters en je proeft niks anders dan smakelijke historie.

Wat heb je nodig?

3 en ½ oz Plymouth Gin

½ oz Dolin Dry Vermouth

1 Dash Regan’s Orange Bitters no. 6

1 citroen twist

Instructies

Giet alle ingrediënten in een cocktailshaker. Vul met ijs. Mix (ongeveer 40 omwentelingen) en giet in een cocktailglas. Snij een verse citroen twist (vermijdt de bittere kern), wikkel om de rand en laat het in het glas vallen. En genieten maar!

2. Martini & Rosemary

Er zijn een aantal manieren om het Modern Classic recept van de orginele martini net dat vleugje moderns mee te geven. Ooit is proberen, en je vriendenclub zal versteld staan. De eerste variant is Martini & Rosemary, de inspiratie gehaald uit een simpele kruidentuin. Door de blanc vermouth te vervangen door wat drogere krijgt je cocktail een meer weelderige, zoetere kwaliteit.

Wat heb je nodig?

2.5 oz van Beefeater Gin

1 oz van Dolin Blanc Vermouth

1 oz van Rosemary geïnfuseerd met Honing Siroop *

Instructies

Giet alle ingrediënten in een cocktailshaker. Vul met ijs. Schud krachtig (ongeveer 8 seconden). Giet in een gekoeld cocktailglas en garneer met een verse citroen twist.

* Rosemary geïnfuseerd met Honing Siroop:

Verhit 1-deel honing en 2,5 delen water op middelhoog vuur in een steelpan. Roer af en toe. Voeg een grote bos van rozemarijn in de pan; neem van het vuur na vijf minuten. Laat intrekken gedurende 20 minuten, of totdat de rozemarijn erg uitgesproken is. Zeef het mengsel met een fijne zeef.

En geniet van deze heerlijke combinatie van zoet en bitter!

3. De Lounge Martini

Het laatste verfrissende martini recept voor jou in petto is de Lounge Martini. Deze martini bevat een fruitige afdronk.

Wat heb je nodig?

2,5-oz Plymouth Gin

2-Bar Lepels Lillet Blanc

1-Bar Lepel Limoncello

1-Bar Lepel Apricot Likeur

Instructies

Giet alle ingrediënten in een cocktailshaker. Voeg ijs toe. Roer en giet in een gekoeld martini glas. Garneer met een verse citroen twist.

En je bent klaar om te genieten van dit heerlijk bitter drankje met een interessante fruitige afdronk!

Beeld: Pixabay