Hoe voorkom je prostaatkanker?

Hoe voorkom je prostaatkanker

Pas deze vijf simpele tips toe in je dagelijkse leven en verminder de kans op prostaatkanker.

1. Drink meer koffie

Harvard University ontdekte dat mannen die zes of meer koppen koffie dronken per dag 59% minder kans hebben om vergevorderde prostaatkanker te ontwikkelen dan de mannen die geen koffie drinken.

2. Heb meer seks

Goed excuus om vaker met je vrouw onder de lakens te duiken is altijd mooi meegenomen.

Onderzoek uit 2004 in het Journal of The American Medical Association laat zien dat mannen die 21 of meer orgasmes per maand hebben 30% minder risico lopen op prostaatkanker dan mannen die 4 tot 7 keer per maand klaarkomen.

3. Zorg voor genoeg beweging

Met bewegen verklein je het risico op fatale vormen van prostaatkanker met 41%. Ook lopen mannen die minimaal 5 uur per week intensief sporten 56% minder kans om te overlijden aan prostaatkanker wanneer ze deze ziekte krijgen.

4. Eet vis

Onderzoek op proefdieren toont aan dat omega-3 vetzuren DHA en EPA in visolie tumoren onderdrukken. Ook toonden onderzoekers van Harvard University aan dat mannen die drie keer per week vis eten het risico op agressieve prostaatkanker met 25% verkleinen.

5. Let op je dieet

Mannen die veel transvetten in hun bloed hebben lopen twee keer zoveel risico op prostaatkanker dan mannen die een aanzienlijk lager transvetgehalte hebben. Transvetzuren verergeren ontstekingen en insulineresistentie, beiden spelen een belangrijke rol bij porstaatkanker. Let daarom op wat je eet. Eet geen producten met gehydrogeneerde olie. Dit zit vaak in koek, snoep, saus en kant en klaar maaltijden.

Categorie├źnHow