5 kleuren voor deze zomer

De zomer gaat beginnen. Dit betekent twee dingen: je zult veel minder kleding aan doen (makkelijk) en je zult van zwarte en donkerblauwe tinten naar meer zomerse kleuren moeten overstappen. Om ervoor te zorgen dat je niet als een regenboog of doodskist over straat zult gaan lopen hebben wij je een handje geholpen door de kleuren die je deze zomer kan hebben in kaart te brengen. Lees snel mee, geloof ons. Dit zal je veel hoofdpijn besparen.

1. Roze (niet schrikken)
Laten we maar met het meest extreme beginnen: roze. Denk niet direct aan een glitterige, blind makende roze, maar denk meer aan perzik, zalm en roosachtige kleuren. Voordelen van roze zijn dat je het met zowat alles kan combineren. Hoe gemakkelijk is dat? Let wel op je huidskleur bij het aanschaffen van roze kledingstukken. Mannen met een donkerdere huid kunnen in principe alle tinten roze hebben, maar de wat lichtere man zal wat meer op moeten letten.

2. Groen
Groen is het nieuwe zwart mannen. De kleur gaat met bijna alles samen en valt samen met zwart, wit, blauw en grijs nu praktisch onder de basis kleuren voor de garderobe van de man. De kleur voelt erg natuurlijk en het is niet in het oog springend vrouwelijk of mannelijk. Wat het easy voor jou moet maken de kleur te kunnen dragen.

3. Geel
Geel is een moeilijke kleur. Veel moeilijker dan roze zelfs. Over deze kleur kunnen we je vertellen dat je niet voor kanarie geel moet gaan. Probeer voor de wat rijkere en diepere geels te kiezen. Begin met een simpel t-shirt en breidt daarna uit met hemden en wie weet eventueel een broek. Geel gaat goed samen met wit, blauw en zwart. Als je het niet zeker weet, vraag dan even je vrienden een blik te werpen op je outfit.

4. Rood

De meeste mannen zijn inmiddels wel bekend met de rode kleur. Misschien ligt de rode hemd helemaal achter in de kast, maar je hebt hem wel! Tijd om de collectie uit te breiden deze zomer. Rood is een charmante kleur die ook nog eens klasse uitstraalt. Als we deze zomer dan toch kleuren aan moeten doen is rood een goede keuze. Of je nou een donkere of lichte huidskleur hebt, rood is een nieuwe vriend. Probeer ook een eens een fel rode broek!

5. Paars
Dat paars niet vaker in een man zijn garderobe voor komt is een schande. Paars is een kleur die verschillende boodschappen kan uit dragen. Paars van donker tot licht straalt allure uit en geeft diepte aan je outfit. Het is een kleur die je ook in andere seizoenen goed kan hebben, zonder bang te zijn er te vrouwelijk uit te zien.

Ben je klaar deze zomer meer kleuren aan te doen? Of blijf je liever hangen aan de veiligheid van zwart?