3 manieren om je smoking te dragen

3-manieren-om-je-smoking-te-dragen-compressor

Een beetje persoonlijkheid aan je feestkleding toevoegen, deze drie manieren helpen je daarbij. Het resultaat van een black tie dresscode is vaak dat je eindigt in een nietszeggende smoking, net als de overige mannelijke bevolking op het evenement of feest. Maar er is weer hoop! Een tuxedo is namelijk een erg veelzijdige outfit.

1. De modernist

modern-compressor

Deze manier van je smoking dragen zegt: “ik ontwerp dure kleding”. Wat natuurlijk helemaal niet het geval hoeft te zijn, maar hoe dan ook een vleiende combinatie is. De vlijmscherpe double-breasted smoking zorgt ervoor dat je er onberispelijk uitziet met de twee knoop detail. Het beste hierbij past een coltrui. Zo wordt de outfit niet afgeleid door je nek en kan iedereen je tuxedo in al zijn glorie aanschouwen.

2. De creatieveling

creative-compressor

Natuurlijk vereist het wel enige lef om een luipaard print jasje te dragen, maar meer heeft het een nonchalance nodig om er ook echt mee weg te kunnen komen. Houdt het kleurenpalet simpel en neem een wat loszittend geplooide broek. Door een vlinderdas aan je outfit toe te voegen maak je de smoking af en geeft het de gehele outfit een serieus tintje.

3. De futurist

future-compressor

De smoking is een klassieke outfit. Dat betekent niet dat het niet gedragen kan worden op een edgy manier. Zo kun je een colbert kiezen met een sjaalkraag die doet denken aan het Victoriaanse tijdperk, gecombineerd met een enkel-skimming broeklengte die net het verschil kan maken.

Beeld: Wikimedia