Waaroom het ook voor mannen oké is om een feminist te zijn

Neem je gedachten weer terug naar afgelopen september en je zult je de gepassioneerde toespraak die actrice Emma Watson over gelijkheid tussen mannen en vrouwen hield herinneren.  Met haar toespraak opende ze de #HeForShecampagne. En de strijd gaat in 2015 gewoon verder. Emma gaf een Q&A met Facebook en legde hier uit wat mannen kunnen doen. Van geldzaken tot huilende mannen en alles er tussenin. Ook vertelde ze waarom het ook voor mannen oké is om een feminist te zijn.

1. Het is oké als je een feminist bent

Emma zette ons even goed op onze plek: “Als je voor gelijkheid tussen mannen en vrouwen staat, ben je een feminist. Het spijt me je dit te vertellen, maar dat ben je dan gewoon.”

2. Heb je vrouwen in je bedrijf? Zorg er dan voor dat ze gelijk betaald krijgen

Het salaris verschil tussen mannen en vrouwen in Engeland zal minstens nog 70 jaar zo blijven en Emma laat weten dat het nu tijd is voor actie.

“ Als je weet dat een vrouw hetzelfde werk als jij doet en je weet dat ze minder betaalt krijgt dan dat jij, zou het heel tof zijn als jij er iets over zegt. Durf de vraag te stellen.”

3. Feminisme zou niet dreigend moeten zijn

Al na 12 uur na haar toespraak bij de UN ontving Emma al allerlei dreigingen. Een anti-feminisme website dreigde met het lekken van naaktfoto’s van de actrice. De actrice legde uit dat de dreigementen haar juist alleen maar meer motiveerden. “ Het maakte me zo boos, dit is waarom ik dit moet doen. Wat ze ook probeerde te bereiken, het tegenovergestelde is gelukt.”

4. Het is oké om als man te huilen

Emma ziet huilen niet als een zwakte. “ Ik ben erg geschrokken van het idee dat mannen niet mogen huilen en zichzelf mogen uitdrukken en dat ze niet over hun gevoelens kunnen praten. Ik denk dat dat het zieligste is in de wereld. Het is iets wat je een mens maakt.”

Dus heren het is de hoogste tijd om die Kleenex te pakken en alles te laten gaan!

5. Geef je op en steun de #HeForShe campagne

Dus ben jij een feminist? Steun dan de #HeForShe campagne.

Beeld: Instagram