’s Werelds beste skipistes

skipistes-compressor

Word jij aangetrokken door hoogtes en geniet je ervan even alles los te kunnen laten en even alles te vergeten? Ben je niet bang voor een beetje kou en staat sneeuw jou op het lijf geschreven? Dan kunnen wij wel raden dat jij weg zult zijn van ’s werelds hoogste skipistes. Van Chili tot tot Kashmir.

1. Miharasi in Japan

Een oase van sneeuwpoeder waar jij lekker doorheen kunt glijden. Bomen die op mooie afstanden van elkaar liggen en zo perfecte routes voor jouw ski avontuur creëren. De beste periode om een bezoek te brengen aan deze torenhoge pisten is januari. En als je daar toch bent kun je jezelf culinair vertroetelen in restaurant Soba Rakuichi. Nog behoefte aan een extra luxe? Probeer dan eens de Japanse hot springs.

2. Monies in Alaska

Bij het bezoeken van deze pistes zul je een verbluffend uitzicht treffen. Uniek is dat je de Grote Oceaan in zijn volle glorie kunt aanschouwen. Mocht je deze pistes bezoeken besef dan wel dat er de nodige expertise en talent nodig is om de pistes af te glijden. De ideale maand om te gaan is in maart. En als we in Alaska zijn kun je de vis natuurlijk niet overslaan. De koningskrab en wilde zalm zijn zo vers als je ze maar kunt krijgen.

3. Vallée Blance in Frankrijk

Als we het over skiën hebben kunnen we een locatie in Frankrijk natuurlijk niet overslaan. De Vallée Blanche in Frankrijk bevindt zich op het Alpen terrein. Met een kabelbaan gehouwen uit verticale spitsen van graniet word je naar boven gebracht, waar het avontuur mag beginnen. Vallée Blance is namelijk één van de meest extreme pistes die je kunt treffen met de diepe kloven en stijle pistes.

Deze bijzondere pistes zijn in maart het beste te bezoeken.

Beeld: Wikimedia