5 Italiaanse kledingmerken die je moet kennen

iteliaanse merken

De meeste kunnen wel grote Italiaanse merknamen opnoemen, maar er zijn meer merken die helaas toch iets minder bekend zijn. Toch zijn deze merken het absoluut wel waard om eens een kijkje bij te nemen. Want zoals we van Italiaanse merken verwachten, zijn ook bij de merken de elegantie en klasse in de kleding terug te zien. Dus kom jij graag goed voor de dag? Lees dan vooral verder.

Tod’s 

Eén van de grootste succes verhalen van Italië is waarschijnlijk wel die van Tod’s. Daarom is het de moeite waard om toch een kijkje te nemen op hun site.

www.tods.com

Corneliani 

Corneliani is begonnen als een bedrijf die alleen jassen maakte in 1930 en is gevestigd in Milaan. Zij hebben een lange weg afgelegd en focussen zich nu vooral op formele kleding voor heren. Voor kleding op maat van hoge standaarden ben je bij Corneliani aan het juiste adres.

Ook in Nederland is Corneliani te vinden! Zo hebben zij een winkel in de PC. Hooftstraat in Amsterdam, maar ook nog in andere steden in ons kleine kikkerlandje.

www.corneliani.com

Canali 

Canali is een familiebedrijf en is sinds 1934 altijd in de handen van de Canali-familie geweest. Zij hebben een uitstekende collectie, met casual stukken maar ook hoge kwalitatieve pakken. Kleed jij je graag als een gentlemen? Neem dan zeker even een kijkje. Ook Canali is in Nederland te vinden op de P.C. Hooftstraat.

www.canali.com

L.B.M. 1911

L.B.M. 1911, oftewel Lubiam, is van mening dat een pak een persoonlijkheid van de drager kan reflecteren. Hierdoor vinden zij het belangrijk dat de consument een goed pak koopt en dit eist extra aandacht voor iedere consument.

Lubiam is een familiebedrijf en is nu al zo’n 104 jaar in handen van generaties die afstammen van Luigi Bianchi.

www.lubiam.com

Loro Piana 

Loro Piana word beschouwd als de marktleider op het gebied van ontzettend fijne kasjmier en merino wol. Met hun een tijdloze collectie, zorgt dit er op een elegante manier voor dat het samenstellen van de kleding makkelijk maakt.

www.loropiana.com

Voor de perfecte outfit is het zeker de moeite waard om een middagje in de winkels of achter je computer te shoppen.